Wednesday, August 15

Ja pse nuk duhet të hani shegë të ngrira

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Të konsumoni fruta të ngrira rrezikoheni nga Hepatiti A.

Ky është përfundimi i arritur pas një hulumtimi të kryer nga Instituti kundër Infeksioneve dhe Imunitetit në Melburn.

Kërkimi është bërë pasi disa persona shfaqën probleme nga konsumi i shegëve të ngrira.

Sipas shkencëtarëve, në kokrrat e ngrira të shegës qëndrojnë baktere infektuese.

Pas konstatimit të këtyre rasteve, në SHBA autoritetet kanë marrë masa duke nisur fillimisht një fushatë sensibilizimi.

Konsumatorët janë këshilluar të shmangin konsumin.

...

Share.

Leave A Reply