Wednesday, August 15

Njihuni me fshatin ku bëhet vetëm seks dhe flihet gjumë, ja misteri që e rrethon

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Shkencëtarët nuk mund të interpretonin këtë situatë në fshatin Kalachi.

Pas hetimeve të gjata brenda dhe rreth fshatit, u zbulua që ishte një minierë e braktisur uraniumi shkak i incidentit që shndërroi jetët e fshatarëve në një makth të vërtetë.

Gjatë periudhës së Bashkimit Sovjetik, uraniumi u nxor nga qyteti i Krasnogorsk në një rajon afër fshatit Kalachi.

Megjithatë, pavarësisht nga braktisja e uraniumit për dekada të tëra, uraniumi vazhdoi të vjell helm rreth tij.

Teprica e minierave të braktisura të uraniumit në rajon dhe rreth tij është më shumë se 10 herë norma normale e dioksidit të karbonit, që thuhet se ka një ndikim negativ tek njerëzit që jetojnë në rajon.

Pas hetimeve të gjata, qeveria e Kazakistanit filloi të ndërmarrë veprime urgjente pasi u zbulua se sëmundja “e fjetjes” në fshatin Kalachi u shkaktua nga miniera e braktisur e uraniumit.

Ka filluar evakuimi i fshatarëve që jetojnë në fshatin Kalachi. Banorët e tjerë të fshatit gjithashtu synojnë të zhvendosen deri në fund të vitit.

...

Share.

Leave A Reply