Wednesday, August 15

Ja si po mashtrohet njerëzimi! Shkencëtarët drejt zbulimit të pavdekësisë

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dhjetë mijë dollarë për të ruajtur trurin. Ky është zbulimi i një kompanisë, Nectcome, e themeluar nga dy ish-studentët e Boston Mit, e cila do të paraqitet për investitorët e Y Combinator, një përshpejtues i njohur i nisjes së Silicon Valley. Projekti i paraqitur nga dy shpikësit premton “jetë të përjetshme” për një të ardhme në të cilën do të ekzistojnë kushtet për të marrë të gjithë informacionin e lëndës sonë gri dhe ta sjellin atë në mënyrë të re.

Si funksionon? – Fillimisht kanë zhvilluar një proces për të ruajtur trurin tonë në përsosmëri, duke e kthyer atë në formën e një xhami të ngrirë. Për metamorfozë që të ketë sukses pa dëmtuar të gjithë informacionin që gjendet në të, është e domosdoshme që procesi të fillojë në momentin e saktë të vdekjes: duke pritur vetëm disa orë në fakt mund të dëmtohen disa pjesë themelore të organit tonë.

“Pavdekësia” e trurit – Pra, siç shkruan ai në një artikull në ‘Mit Technology Revieë’, Nectcome propozon të paraqesë në një proces të ngjashëm me eutanazinë një pacient në fazë terminale në mënyrë që të mund të zgjasë për qindra në mos mijëra vjet të jetës së trurit të tij. “Produkti është 100% fatale,” tha themeluesi i fillimit, Robert McIntyre.

Tani për tani Nectcome është duke u testuar dhe ka testuar procesin në tru të një gruaje që vdiq pak përpara. Nectcome është duke u përpjekur për të krijuar interes duke lejuar ata që duan të regjistroheni në listën e pritjes për të paguar 10 mijë dollarë, të cilat mund të rimbursohen nëse klienti ndryshon mendjen e tij.

Deri tani 25 vetë kanë bërë kërkesën. Midis tyre është Sam Altman, 32 vjeç, kreu i Y Combinator. Altman i tha Mit Technology Revieë se ai është mjaft i sigurt se gjatë rrjedhjes së mendjeve të tij mund të digjitalizohet mendja. “Supozoj se mendja ime do të injektohet në një të re,” tha ai.

Tani për tani, nuk ka prova të caktuara shkencore se proceseve krio-preservimit, dhe mbi të gjitha, për sa i përket Nectome, ka ende disa pengesa ligjore për të kapërcyer para fillimit të ngrirjes se trurit të konsumatorëve me teknikë të re. Për këtë Nectcome është duke punuar me një ekip ligjor për të parë nëse, për shembull, në Kaliforni, ku eutanazia është e ligjshme, është e mundur për të përfunduar procesin e “vetrifixation” ashtu siç është përcaktuar nga McIntyre.

...

Share.

Leave A Reply