Saturday, September 22

Përfitimet shëndetësore të të qenit i socializuar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Njerëzit lindin në grupe shoqërore dhe jetojnë gjithë jetën e tyre si pjesë e shoqërisë, kështu që elementi social nuk mund të hiqet lehtësisht nga evolucioni i një individi. Por, si ndikojnë kontaktet sociale në shëndetin tonë?

Ne jemi qenie shoqërore dhe bashkëveprimi me njerëzit është në natyrën tonë. Por kjo gjithashtu na sjell përfitime në një nivel mendor dhe fizik.

Si qenie njerëzore, ne ëndërrojmë, mësojmë, rritemi dhe punojmë si pjesë e shoqërisë. Shoqëria në të cilën ne lindim dhe shoqëritë që ne kalojmë gjatë gjithë jetës tonë formojnë identitetet tona personale.

Hulumtimet kanë treguar se duke bashkëvepruar me të tjerët, ne në të vërtetë trajnojmë trurin tonë. Motivimi social dhe kontaktet shoqërore mund të ndihmojnë në përmirësimin e formimit të kujtesës dhe mbrojnë trurin nga sëmundjet neurodegjenerative.

...

Share.

Leave A Reply