Saturday, September 22

Ëmbëlsirat Jaffa; shkencëtarët zbulojnë mënyrën më të mirë për t’i ngrën

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Një studim ka treguar se cila është mënyra më e mirë për të ngrënë një ëmbëlsirë Jaffa.

Ëmbëlsira  Jaffa ka ndezur shumë debate kur ajo ka filluar të prodhohej. Dhe tani, një diskutim krejt i ri ka tronditur botën e McVities.
Shkencëtarët pohojnë se ne po hajmë gabim ëmbëlsirat Jaffa, transmeton lajmi.net.

Tashmë shknctarët kanë ardhur me një përfundim se si duhet ngrënë këto biskota Jaffa.

Në videon e mëposhtme ju mund t’a shihni atë.

Dr Farrimond vendosi 12 pjesëmarrës përmes një sërë testesh laboratorike.

Gjatë studimit u provuan shumë stile të ndryshme të ngrënies – dhe lafshimi i saj nga të gjitha anët ngapak ishte më i efektshme.

Shkencëtari shpjegoi: “Duke pasur parasysh se shtresa e bllokimit të portokallit është grumbulluar në segmentin qendror në Jaffa, stilet e ndryshme të ngrënies do të rezultojnë në kombinime të ndryshme të këtyre tre shtresave në çdo gëlltitje.

“Ndërsa mënyra më e zakonshme për të ngrënë një cake Jaffa është teknika Half Mooner, hulumtimi ynë arriti në përfundimin se kafshimi ngapak i seciles pjese rreth e rreth, jep ëmbëlsi, shije dhe aromë optimale.

 

...

Share.

Leave A Reply